Kymmenen hupaisaa huomiota Australiasta

En ole niinkään varma näiden huomioiden/faktojen hupaisuudesta. En kuitenkaan viitsinyt käyttää englanninkielistä nimitystä (Fun Facts) suomenkielisessä blogissa, joten mennään tällä mennään. Pidemmittä puheitta esittelyssä hupaisia tai vähemmän hupaisia huomioitani Australiasta.

interesting_facts

Fun fact #1: Suora  lainaus Wikipediasta: “Australia on ainoa manner, jossa myrkyllisiä käärmeitä on enemmän kuin myrkyttömiä.” Eisss. Miksi minä edes luen näitä? Olin jo ehtinyt tuudittautua ihanan rauhaisaan luuloon, että eihän tämä Australia nyt niin vaarallinen olekaan.

Fun fact #2: Australiahan on tunnettu kaikenlaisista tappavista ja myrkyllisistä eläinlajeistaan. Äkkiseltään tulee mieleen hämähäkit, käärmeet, hait ja muut mönkiäiset, joita voit löytää esimerkiksi asuttamasta vartioimatta jätettyä kenkääsi. Näiden lisäksi kuitenkin löytyy eräs Vili Vilperistäkin tuttu sympaattinen elukka, joka myrkyllään voi aiheuttaa ihmiselle suunnatonta tuskaa, nimittäin VESINOKKAELÄIN. Siis mitä?! Hyi saakeli, kaikkea sitä saakin varoa. Toisaalta jos jonkun tappamaksi pitäisi tulla, niin olisihan se vesinokkaeläin aika leuhka.

Fun fact #3: Bomfunk Mc’s Freestyler on ilmeisen hyvin läpilyönyt suomalainen viisu, sillä sitä kuulee edelleen soitettavan. Suomessa sitä tosin en ole kuullut vaan muun muassa täällä Canberrassa eräässä kahvilassa keskellä päivää ja jokunen vuosi sitten Tsekissä rautatieasemalla. Myös Daruden Sandstormia kuulee välillä luukutettavan bileissä.

Fun fact #4: Pubeissa huudetaan paljon. Yks kaks yllättäen jokin pöytäseurue saattaa alkaa karjua ja hakata pöytää niin että hilsekin karkaa päästä. Eräs aika random hetki oli, kun täpötäydessä pubissa osan pelaillessa biljardia, osan jutellessa omassa porukassaan, soi Bon Jovin Livin’ On A Prayer taustalla ja kertosäkeen kohdalla yhtäkkiä koko pubi puhkeaa laulamaan niin kovaa kuin kurkusta lähtee. Tämän jälkeen jokainen luonnollisesti jatkaa toimiaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Fun fact #5: Täällä hanavesi maistuu kloorilta. Makuun ei ole vieläkään tottunut.

Fun fact #6: Talveen kuuluu toppatakki, eikä Australia siinä ole poikkeus. Päivälämpötilat kun ovat vain 15 asteessa, niin tuleehan siinä kylmä. Ei siinä vielä mitään, mutta jotkut näppärät ovat päättäneet yhdistää toppatakkiasustukseensa shortsit(!). Siis mikä on tämä logiikka? Joku viisaampi voisi kertoa minulle.

Fun fact #7: Musiikki soi aina ja kaikkialla. Ruokakaupoissa, pubeissa, kahviloiden terasseilla – jopa kauppakeskuksen parkkipaikalla.

Fun Fact #8: Australiassa kaikki vain yksinkertaisesti toimii. Yleisiä ilmaisia vessoja on kaikkialla, asiointi virastoissa on helppoa, monet kaupat ja kirjastot toimivat itsepalveluperiaate, yliopiston kirjasto on 24/7 auki, vesipisteitä löytyy sieltä täältä sekä monet museot ja galleriat ovat ilmaisia.

Fun Fact #9: Sisällä ollaan kengät jalassa Ameriikan malliin. Joka paikassa on tietysti myös kokolattiamatot – aika makoisa yhdistelmä, etten sanoisi. Jotta ei menisi liian helpoksi, tätä ei kuitenkaan aina noudateta, enkä nyt ole varma koska pitäisi pitää kengät jalassa ja koska ei. Siispä tunnollisena suomalaisena otan kengät aina pois.

Fun Fact #10: Täällä näkee ihmeellisiä urheiluauton ja lava-auton yhdistelmiä. Keula on mallia urheiluauto (no hyvä on, useimmiten normaali sedan, mutta urheilumallejakin olen nähnyt!) ja takaosa on lavamallinen. Auto on matala ja maavara pieni. Haluaisin tietää mihin käyttötarkoitukseen tämä auto on oikein suunniteltu.

Varokaa pikkuankkoja

Varokaa pikkuankkoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *